Jubilejný 25. ročník medzinárodného vianočného turnaja v sálovom futbale IPA Košice 2022, ktorý organizovala Územná úradovňa Košice Slovenskej sekcie IPA sa konal pod záštitou primátora mesta Košice Ing. Jaroslava Polačeka za finančnej podpory Slovenskej sekcie IPA v dňoch 2. a 3. decembra 2022 v telocvični Strednej odbornej školy železničnej v Košiciach za účasti 10 mužstiev. Zo zahraničných účastníkov sme privítali mužstvá z Maďarska (IPA Deberecen a IPA Gyöngyös), z Poľska (IPA Lublin a IPA Przeworsk) a z Rumunska IPA Bihor 3.Zo slovenských mužstiev sme privítali sponzorov podujatia (METRO Košice, GOBAKO Košice, TURKON Košice) a IPA ZVJS Košice a usporiadateľa IPA Košice.

Mužstvá boli rozdelené do dvoch 5-členných skupín, kde sa stretli systémom každý – s každým. Do štvrťfinálových súbojov potom postúpili štyri mužstvá z každej skupiny. Ko-systémom sa stretli 1. z prvej skupiny so štvrtým z 2. skupiny, druhý z 1. skupiny s tretím z 2. skupiny… atď.

Víťazom turnaja sa stalo mužstvo organizátora IPA Košice, ktoré vo finálovom zápase po remíze 1:1 s mužstvom TURKON Košice lepšie zvládlo streľbu pokutových kopov. Na treťom mieste sa umiestnilo mužstvo IPA Lublin (nováčika turnaja), ktoré vyhralo v boji o tretie miesto s obhajcom prvenstva mužstvom METRO Košice jednoznačne 6:0. Na 5. až 8. mieste sa umiestnili IPA Bihor 3, IPA Gyöngyös, IPA Przeworsk, IPA Debrecen (bez poradia) a na 9. až 10. mieste mužstvá GOBAKO Košice a ZVJS Košice (bez poradia).

Na slávnostnom vyhodnotení turnaja, ktoré sa konalo v Congress Hotel Centrum Košice boli ocenení všetci účastníci turnaja, ktorí si od organizátorov a sponzorov podujatia odniesli okrem tradičných pohárov a diplomov za umiestnene aj pamätné plakety s fotom svojho mužstva, pamätnú medailu vyrobenú pri príležitosti 25. výročia turnaja tričko s logom IPA a upomienkové predmety mesta Košice. O kultúrny program vyhodnotenia sa postarala skupina tanečníc ASC CHEERLEADERS.

Vedúci Územnej úradovne Košice Slovenskej sekcie IPA Ing. Ján Kovalčik v závere oficiálnej časti poďakoval účastníkom za účasť, poprial im k blížiacim sa vianočným sviatkom veľa šťastia, pevné zdravie a pohodu v kruhu svojich najbližších a vyjadril presvedčenie, že sa v metropole Východného Slovenska v Košiciach stretneme o rok na 26. ročníku tradičného medzinárodného vianočného turnaja v sálovom futbale IPA Košice.